Τα ξύλινα κουφώματα που σας προσφέρουμε, συνδυάζουν την άριστη ποιότητα με την τέλεια εμφάνιση και την άψογη αισθητική. Οι κατασκευές μπορούν να παραδοθούν άβαφες ή βαμμένες με ειδικές υδατοδιαλυτές βαφές με μεγάλη αντοχή στον χρόνο και σε δύσκολες εξωτερικές συνθήκες (υγρασία, βροχή κλπ).

 

Η αρίστης ποιότητας ξυλεία που χρησιμοποιούμε είναι -κατά βάση- από τα παρακάτω είδη:

  • Σουηδικό πεύκο
  • Μεράντι
  • Αμερικάνικο δρύς

 3poiotites

Τρικολλητή ξυλεία

  Η τρικολλητή ξυλεία κατασκευάζεται με αυστηρές προδιαγραφές που εγγυώνται την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Η διαδικασία ξεκινάει με την επεξεργασία της πρώτης ύλης έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες διατομές. Μετά η ξυλεία παραμένει σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να υποστεί φυσική ξήρανση. Έπειτα τοποθετείται σε ειδικούς θερμοθαλάμους ξήρανσης για ορισμένο χρόνο αποκτώντας το ιδανικό επίπεδο υγρασίας που είναι μεταξύ 9° ως 11° βαθμούς. Το προφίλ που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του κασώματος και του υαλοστασίου είναι διατομής 25x100 όπου μετά την ξήρανση του γίνεται συγκόλληση τριών τεμαχίων με τα νερά του ξύλου αντίθετα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο εξισώνονται οι φυσικές τάσεις μεταξύ των τριών κομματιών και το υλικό αποκτά μεγαλύτερη μηχανική ακαμψία. Οι κόλλες που χρησιμοποιούνται είναι γερμανικές κατηγορίας D4. Με την χρήση τέλος κατάλληλων μεθόδων διαλογής η ειδική τρικολλητή αντιστρεβλωτική ξυλεία η οποία αποτελεί τον κύριο όγκο της πρώτης ύλης για τα κουφώματά μας, είναι έτοιμη.

 

morsa

Κατασκευή πλαισίων

Τα ξύλινα κουφώματα με προφίλ 68mm κατασκευάζονται με διατομή 155mm x 87mm για το κάσωμα και 68mm x 87mm για το υαλοστάσιο. Το φύλλο του παντζουριού έχει διατομή 44mm x 70mm. Για την ένωση του πλαισίου, τα δύο στοιχεία -μπόι και τραβέρσα- διαμορφώνονται με βάση την μέθοδο πολλαπλής μόρσας η οποία παρέχει σχεδόν μηδενική ελαστικότητα, απόλυτη ακρίβεια στην γωνία και μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Περιμετρικά των κασωμάτων και των φύλλων χρησιμοποιούνται λάστιχα υδατοστεγανότητας από EPDM άριστης ποιότητας με στόχο την υψηλή μόνωση τόσο στο νερό (σύμφωνα με τη νόρμα E4 UNI EN 86) όσο και στην ανεμοπίεση (σύμφωνα με τη νόρμα 3 UNI EN Ι 42 ).

68sketch